Activiteiten in de regio

  1. Home
  2. Activiteiten in de regio

Terherne is een levendig watersportdorp waar volop gelegenheid is voor recreatie. Het dorp heeft een variëteit aan horecagelegenheden en diverse leuke winkels met cadeauartikelen, woonaccessoires, souvenirs en kleding. De lokale supermarkt is in het zomerseizoen 7 dagen per week geopend en verkoopt dagelijks verse broodjes. Maar ook voor een heerlijke wandeling, boot- of fietstocht of een heerlijke strandmiddag kunt u in Terherne terecht.

ACTIVITEITEN OP ONS EIGEN ERF

Klik hier voor deze activiteiten.

KAMELEONDORP

Bekend van de boeken en films van De Kameleon met in de hoofdrol Hielke en Sietse Klinkhamer. www.kameleonterherne.nl.

BOTENVERHUUR

Zeilboten, sloepen en toerbootjes:
Heerenzijl, Hearesyl 1, 8542 AV Terkaple.
T. 0566 - 68 97 41
e-mail: info@heerenzijl.nl
website www.heerenzijl.nl

Luxe motorjachten :
Yachtcharter Wetterwille, Jelle-paad 8, Terherne.
T. 0566 - 68 88 12
e-mail: info@wetterwille.nl
website: www.yachtcharterwetterwille.nl

SLECHTWEER ACTIVITEITEN

Subtropisch zwemparadijs Swimfun in Joure, www.swimfun.nl.

Bowlingcentrum It Haske in Joure, tevens midgetgolf.

Bioscopen en theaters in Sneek, Leeuwarden en Heerenveen.

DIVERSE EVENEMENTEN

De Briorace Terherne, de 60 kilometer lange zeilwedstrijd voor zeilboten. Wordt ieder jaar in mei gehouden. www.briozeilmarathon.nl.

Skûtsjesilen Terherne, traditioneel Fries zeilevenement heeft jaarlijks een vaste wedstrijddag in Terherne op het Sneekermeer. Voor data en informatie zie: www.skutsjesilen.nl.

Friese ballonfeesten Joure.
Het inmiddels niet meer weg te denken spectaculaire evenement in Joure, waar alles in het teken van hete luchtballonnen staat. Voor de volledige programmering bezoek de website: www.ballonfeesten.nl.

Sneekweek, dit grootste zeilevenement vindt jaarlijks plaats in de eerste week van augustus. Voor meer informatie kijk op: www.sneekweek.nl.

Boerenbruiloft Joure: Traditionele Boerebrulloft volgens oude traditie in Friese klederdracht en met het ringsteken met Friese paarden door de lange winkelstraat in Joure. www.boerebrulloft.nl.

Kinderboekendag Terherne in oktober, www.kinderboekendag.nl.

Voor een totaaloverzicht van alle evenementen en bezienswaardigheden in de regio kijk op de website van ondernemersvereniging Debút uit Terherne: www.eilandindefriesemeren.nl of op de website van VVV Joure-Langweer voor vele evenementen in de directe regio. Waaronder vele Friese traditionele maar ook spectaculaire evenementen. Voor uitgebreide informatie, raadpleeg de website: www.vvvjoure.nl.